Kom Mai du skjønne milde.

Mai er årets festmåned, vinteren er over. Vi er midt i våren, denne årstiden står høyt i kurs hos de fleste.
Pollenallergi plager nok noen, medisiner hjelper oss andre. Jeg tar mine trimmede medisiner 365 dager i året og plagene er redusert til det minimale. Astma og allergiforbundet (NAAF) er et smart trekk om du er plaget. Meld deg inn. Jeg blir konsultert ofte, det er hensiktsløst. Dr. Finn har stengt sin praksis for å si det sånn. Selv i mitt yrke har det løst seg ved hjelp av fastlegen. Som yrkesgruppe er vi jo svært eksponert for plagene det kan medføre å ha allergi. Tunnelen er opplyst! Det er mer enn håp og det er løsninger. Søk lege!

Nå er jeg generelt imot velmenende amatørråd. Det stiller seg annerledes å motta råd fra de som har det som profesjon. Nok om det, mer av noe annet.

Violer er spiselige, dette er enkelt å få til, husk Overflod av violer gjør susen.

Fest i sikte, flaggdager i kø. Det er alltid noe å gledes over.

Selv plukker jeg hvitveis, det er en kort, men en opplevelse i toppsiktet. Det er mye å hente av en tur i skogbrynet. Hvite tepper så langt øyet ser. Alle plukker fine buketter. Fordi vi plukker nok og i tillegg hjelper bladkransen oss å få fasong på buketten. 50 stk gir en liten, rund og tett bukett. 100 stk gir deg en soft-ice fasong på buketten. Det er mye læring å hente her, overfør de samme ferdigheter når du dekorerer med blomster ellers. To bunter roser, lavt og tett gjør susen. De samme rosene med grønt fra hagen eller grøftekanten gjør festen. Strå er min favoritt på denne årstiden.

Det er lov å skamskjære potter som strutter av vårens lekkerheter. Helleborus og perle Hyacinter er en utrolig vakker kombinasjon, ikke er det vanskelig å tenke seg små roser fra en gren eller to imellom. Det er lov å prøve seg frem.

Det er mai i blomsterbutikkene også, friske velfylte butikker.

Du er på ingen måte forpliktet til «Rødt, Hvitt og Blått», på den annen side så er det jo anledning for nettopp det.

Det er konfirmasjonstid og den kommer i mange utgaver. Det er overgangen fra barn til voksen. Vi har tenåringer i familien, så her blir det fest nå og i september. Dagene markerer det samme. Innholdet er likt men ulikt. Markeringen teller og strekker seg langt utover gaver og påkostede fester. Familien kommer sammen, vi bidrar litt på hver vår måte. Det kommer blomster fra her, andre tar med kake. Kjernefamilien til konfirmanten drar lasset for egen maskin.  Vi gleder oss. Det flagges og vi er i sammen.

Her ser du en bukett, laget på hvitveis-metoden.
Nasjonalbånd gjør den fest klar til 8. eller 17.mai, og selvsagt til alle andre dager i mai. Er det konfirmasjon kan den fort endre utrykk og gå mer til det konfirmanten måtte ønske. Metoden er uavhengig av fargevalg og utrykket blir mer annerledes med små blomster, enn det ville blitt med store. Uansett vi er klar til å hjelpe deg.
Igjen er prinsippet det samme, Anemoner er en favoritt og de blå blomstene har noe spesielt over seg. Jeg elsker blå toner fra den lyse isblå til kobolt blått. Og alt i mellom.

Bildet ble tatt i April for et par år siden til. Det ble brukt eit ukeblad som inspirasjon til 17mai. Håper det inspirerer nå også. De lyseblå papirlyktene uten lys gjør også sitt til at stemningen settes. Mitt mantra er «jeg overdriver alltid «, her dro jeg ut alt som var i drivhuset, det var også med på å gi bildet fest. Og hvorfor overdriver jeg? Her får du svaret:
En hverdagslig fest er gørr, en festlig hverdag noe helt annet. Er det fest, så la det se ut sånn. Ikke vær redd for å ha det moro, kjør på med dine effekter. La festen stå ut fra hverdagen. Hverdagen blir bedre og festen eventyrlig.
Ta alt fra nå som en oppvarming til 17 mai, stryk flagget, finn fram festantrekket, Smil! Det er Mai.

Mvh Finn