BLOMSTER TIL ALLE LIVETS DAGER ,OGSÅ DE VANSKELIGE.

Dette vakre hjertet kom fra en flink medarbeider, jeg kjenner alltid noe ekstra når jeg ser dette bildet.

Det kan fort høres ut som en klisje, men blomster følger deg livet igjennom, til alle anledninger. Det betyr noe. Blomster er følelser, blomster har et eget språk, du slipper å si så mye. Noen enkle ord, en pen bukett og du får formidlet det du ønsker å si. Jeg tenker på deg, noen ord som varmer, vite at du ikke er helt alene.

Vi møter alle samme situasjon fra ulike vinkler, sånn vil livet alltid være.
Noen ganger er det perifert, andre ganger nært. Hva gjør vi egentlig når det er noe som virkelig berører og det er vi som skal ta ansvaret og finne ut av hvordan buketter og blomster skal være. Hva er vanlig?

Hva som er vanlig er ofte kulturbestemt, og det vanlige er ikke så viktig.
Det som er viktig er at det føles riktig for familien og de nærmeste.
Tar du utgangspunkt i avdøde, så har du jo sikkert noe. Om ikke akkurat helt spesifikk kjennskap til favoritt blomsten. Jeg tenker mer; Er det en glad person med et lett sinn, så er vel lyse, lette blomster mer aktuelt en et dramatisk utrykk.

De hvite blomstene her med sommerpreg og litt spill i nyansene, det er noe eget når blomstene ikke er for strenge men har et utrykk av liv i seg. Store og små blomster, knopper og utsprungende blomster, gjerne en miks av sorter. Det ene komplimenterer det andre.

Du får god hjelp til å ta riktige valg i blomsterbutikken. Klikk inn her og se.
Jeg må si det, så du forstår at vi vil hjelpe deg, slik at det også blir en fin opplevelse. Jeg er jo en voksen mann, så livet har jo lært meg at dette vil følge meg. Sorgen og gleden vandrer til hope. Hånd i hånd, er det ment.

Ser dere gjennom min Instagram konto, vil du finne mange inspirasjons bilder.

Her er også en av mine favoritter. Alle blomstersorter kan brukes til begravelse. Det er sammensetningen som er avgjørende, selv liker jeg tykke fylte kranser. Jeg går heller ned en størrelse for å få en blomsterrik kranseblomst. En mager krans er jeg personlig ikke så glad i. 

Kransen symboliserer ”ingen begynnelse, ingen ende”.  Den har også overført sin symbolikk til gifteringen. Kjærligheten som utholder alt og tåler alt.
Vi forstår jo hvor vakkert det er med en blomsterkrans og det er et flott utrykk fra voksne mennesker.
Hjerte er et annet symbol som ofte blir brukt fra yngre barn og barnebarn. Selvsagt har jeg laget hjerte fra voksne også. Det er noe i situasjonen som kan hjelpe til å gjøre et fint valg. I min verden er det umulig å gjøre feil, har du lagt hjertet i valget er det umulig å bli kritisert.

Selv var jeg i begravelse for en uke siden. Her var ikke blomster et tema, jeg nøyde meg med en liten bukett som jeg la ved programmet når jeg kom.
Buketten var ment for å ta med seg videre til minnesamværet, jeg sa ifra til begravelsesbyrået om det.

Blomster i friske farger kan være akkurat det som skal til. Det er ikke noe poeng i gjøre en trist anledning nitrist med stive upersonlige blomster. Det er trist nok.

Det er ofte spørsmål om bånd, noen bruker det, andre ikke.
Jeg kommer fra en småby, der er det en tradisjon så og si. Betyr det noe for noen andre, så tar jeg selvsagt bånd, da det ofte er flere om en krans. Jeg har ikke så sterke preferanser på det som voksen, det viktigste er at kransen er flott. Båredekorasjonen er jo stort sett det sentrale når det dekoreres til begravelse. Den skal passe til kisten og kapellet, foruten at blomstene gjerne skal utrykke en stemning og være noe avdøde kunne relatere seg til.

Jeg håper ikke dette blir oppfattet som vanskelig, jeg vet jo at vi vil hjelpe deg på beste måte.

Varme farger er også mye brukt. Alt kan fungere , vi hjelper deg gjerne.

En trehundre år gammel salme, det var fristende å ta den med, sakset fra wikipedia.

1Sorgen og gleden de vandre til hope, / lykke og ulykke gange på rad. / Medgang og motgang hinanen anrope, / solskinn og skyer de følges og ad. / Jorderiks gull / er prektig muld. / himlen er ene av salighet full.

2Velde og visdom og timelig ære, / styrke og ungdom i blomstrende vår / høyt over andre kan hovedet bære, / faller dog av og i tiden forgår. / Alle ting må / enden oppnå, / himmelens salighet ene skal stå.

3Deiligste roser på tornebusk gløde, / skjønneste blomster har tærende gift. / Titt under rosenkinn hjertene bløde / over at skjebnen så selsomt er skift. / Ulykkers vann / bryter mot strand, / himlen alene er salighets land.

4Vel da! så vil jeg meg aldri bemøye / om ikke verden går efter min akt. / Ingen bekymring skal kunne meg bøye, / intet skal gjøre mitt hjerte forsagt. / Sorgen skal dø, / lystighets frø / blomstre på himle-lykksalighets ø.

5Angest skal avle en varende glede, / smerte skal lutre all mangel og mén, / armod skal prydes i rikeste klede, / svakhet skal reises på sunneste ben, / sorgen forgå, / gleden bestå – / himlen kan ene alt dette formå!

Røde blomster som symboliserer kjærlighet, kan man si enkel og overdådig?

Jeg håper ikke dette blir oppfattet som vanskelig, jeg vet jo at vi vil hjelpe deg på beste måte.
Ha en fin og varm helg, Finn.