Endelig får Nelikken sin renessanse

I tet med trenden

IMG_5084

Endelig får Nelikken sin renessanse.

I generasjoner har den hatt lav status og nærmest vært en «ikke blomst».Dianthus Chinensis eller Kina Nellik. Hode Nelikk er et nyere navn. Det kom når gren nelikkene kom. Fargespekteret er stort, og fornyes stadig av dyktige gartnere.Holdbar, høyreist, velduftene og vakker.

Nelikken er verd et nytt blikk. Gamle fordommer fordufter med nye generasjoner. Det rene utrykket, den stramme formen passer perfekt til de nye hjemmene som er preget av praktisk eleganse. Det beste er at Nelikken er enkel å plassere i vase. Med eller uten grønt i tillegg.

Den grå stilken, det fine begeret, de små bladene er i seg selv dekor nok. Singel er den komplett. Fler i samme følge kan virke «pampig «. Holdbarheten er et kapittel for seg, på pluss siden.IMG_5086IMG_5088

Historisk sett er det konger og Keiseres blomst. I tiår etter tiår dominerte den markedet i alt fra buketter til kranser. Den var superpopulær på tjuetallet som brudeblomst nr 1, der holt den stand frem til femtitallet. Etter annen verdenskrig  dalte bruken av nelikk sakte men sikkert ned. Et blaff med grennellikker fra 1960 -1980 igjen å dale, til nesten å forsvinne fra markedet.

Nå er den her med kraft og styrke. Bruken er den samme, på de fleste områder.

Brudebuketten som du ser i hvit utgave, kan varierer og garneres etter ønske.

IMG_5087Følg med hos blomsterhandleren og du vil oppdage vakre arbeider med, ja nettopp «en nydelig Nellik «.

Til større etterspørselen er til bredere blir utvalget.

Trenden er i startfasen og jeg gleder meg for hver nye sort som presenteres for markedet.

Og markedet det er meg og deg. Det alltid noe å gledes over

Nå er det Nelikker som gjelder, ha en flott dag med store drømmer

Finn