God Helg til dere alle

Helg i hytte og hus.

ukjent
Porten til helgen for meg, er når jeg kan gå ut av TV2-huset, etter en hyggelig start på «weekenden» i God Morgen Norge. Har jeg fri er det rett i bilen og hjem. Hjem varierer litt for meg. Det kan være å tilbringe helgen i Oslo, dra til lystgården i Sverige eller en tur til Nøtterøy. Det er jo der jeg bor, dvs det blir det i alle fall en gang i fremtiden. Inntil da er det «hytta på fjellet», og det uten fjell! Uansett hvor jeg skal, er det beste er å komme seg ut av byen. Med blomstene plassert i bagasjerommet- da er det helg!
Det er ikke alltid jeg får det til å klaffe med fri i helgene. Desto bedre blir det når det klaffer. Jeg finner stor glede ved å komme hjem og arrangere blomstene. Gjerne gå ut å finne noe å mikse blomstene med. Det er så mye å finne, året igjennom. Komme inn igjen å sette fram vasene, nyvaskede og fine. Bruke tid! Glede meg over forvandlingen som blomstene gjør. Det blir liv i stua. En bukett og alt blir andeledes. Helgefølelsen strømmer på.

Tulipaner er selvsagt for meg nå. Det er vårblomst nr. 1. I tillegg er våren å jakte på hestehov og  finne snøklokker når de dukker opp. Alle årstider har sin sjarm, men våren er i særklasse. Mars har alt. Solfylte dager, slapseføre, brøytekanter og regn- ja vær, i alle varianter.
Fine dager, hyggelige kvelder. Og blomster. Det er alltid noe å glede seg over.
Jeg elsker små buketter, enkle blomster, store buketter og et enkelt grønt blad. Nært sagt alle blomster er velkommen. Helst ikke på en gang. Eller nettopp det. Humøret bestemmer, i samråd med lommeboka.
Friske skal de være. Jeg liker å ta vare på blomstene.
Jeg har en egen glede av å resirkulerer siste ukes blomster i små buketter.
Trikset er å rense alle blomstene en gang til.
Kutte de kraftig ned. Det går også på tulipaner. Jeg gjør det så og si med alt. Følger rådene jeg gir, så blomstene holder lenger.
Det er her som med alt annet . Et interesse spørsmål.
Da er jeg trygg på deg, du hadde ikke orket å følge meg uten interesse for blomster!
ukjentHer ser du tulipaner som er åtte dager gamle.
De har stått ute hver natt, og tåler ned mot null grader .
Her ser du de nedkappet i en kurvflettet vase fra den danske blomsterkunstneren Tage Andersen. Detaljene teller. Det er valg av vase som endrer utrykket. Kragen er myk og hard på samme tid.
Det grå mot det røde. Bladkransen blir et perfekt bindeledd mellom bukett og vase. Vasen har fulgt meg i 20 år. Prisen var smertefull.
Heldigvis er den fortrengt. Vasen overlever meg, Jeg overlevde prisen.
Vi får si det er balanse i regnskapet.

ukjentVasen til høyre i bildet er fra keramikeren Elisabeth von Krogh.

Det er hun som har laget lysestakene på bildet. Se på nettet og du vil finne mye stoff om hennes keramikk. Det er så tidsriktig og 100% treff på vårens trend. Hun har 30. års erfaring i sitt håndverk. Det syntes. God keramikk overlever alt uten å bli knust. Dårlig keramikk burde knuses. Prisen på bruksvaser og lysestaker ligger på kr 700-1500 (Dårlig prefabrikerte ofte det samme).
Du finner hennes arbeider i kunsthåndverks forretninger. Selvsagt også på egne kunstutstillinger. Her stiller hun også ut større arbeider.
Tekemarks galleriet på Notodden har en større mønstring av hennes arbeider i inneværende år.
Boblen med miks Tulipaner er mitt design. Så er det sagt.
ukjentHer er en miks av orchideèr og tulipaner. Store og små vaser.
Har du et stort bord og venter mange gjester, kan du sette vasene utover etter ønsket avstand. Du binder blomstene fint sammen med brettet. Da blir utrykket roligere. Og fungerer godt som midtpunkt. Den gode nyheten er at nå skal arvesølvet fram.
Har du ikke sølv selv, så smil til slekta. Det har jeg gjort!! Det er noe eget med det som går fra generasjon til generasjon.
Trend og Tradisjon er vel den ultimate miksen.
Orchideéne i senter bukettene står i Små beholdere som er beregnet til dette formål. Blomsterbutikker har stort sett det du trenger av tilbehør til de fleste formål.

ukjentHer ser du en håndfull med «resteblomster». Finner du det rette stedet kan en liten bukett som dette gjøre et stort utslag .

Gå inn i helgen med denne lille hilsen fra en blomsterelsker til en annen.
Fin helg ønskes dere alle

Mvh Finn