Godt nytt år.

Vi er ikke riktig ferdig med jula før det nye året skal feires.
Julepynten har ingen framtid …. Drysser treet så åker det ut. Prompte!!
Så nådeløse er vi altså, de fleste av oss. Det finnes nesten ikke noe så herlig som å pakke julepynten opp. Bortsett fra å pakke den ned. Det kan vi ikke se bort fra. Mitt inntrykk er at ‘tidlig opp med pynten’ betyr raskt ned.
Selv holder jeg på metoden med å forberede meg… Jeg ser over pynten i god tid slik at alt er funnet frem og klart for montering den 23. desember.
‘Hellige tre kongers dag’ henger i fra barndommen, og har alltid vært viktig for meg. Det er en del av den svenske arven. og er den 6. januar eller 13. dags aften. De hellige tre konger; Kaspar, Melchior og Baltasar kom med gavene gull, røkelse og myrra til den lille som var født. Det er mange tolkninger av historien rundt denne hendelsen og kongene. Men å knytte de opp mot våre julegaver, det er å spenne buen høyt.
Det er denne historien som får meg til å holde på datoene. Det er flere datoer å forholde seg til, og 20. dag jul er det definitivt slutt. Knut kommer og jager jula ut. For dere som tror dette er et privat arrangement på hjemmebane med «Hjemme Knut» må lese dere opp på nettet!!
Nok om dette, mere om noe annet.

Det nye året…
Nyttårsforsetter er jeg ikke så god på. I utgangspunktet er jeg bra nok. Litt justeringer og mål i sikte. Vi sier det sånn. Det gjelder deg også. Bra nok.
Kameler svelges unna etterhvert som de dukker opp. Ufred ryddes opp i etterhvert. Jeg er utstyrt med et  «fred fremforalt gen» Det er mors arven.
Etterlever du Bjørnsons ord, så les hele diktet  «Jeg velger meg april». Ikke bare løsrevet fra forståelsen «Fred er ei det beste, men at man noget vil».
Ufred bør ha innhold og mening, om man først skal ta seg bryet.
Der er jeg helt enig med Bjørnson. Det nye året er altså mer enn nye blomster på bordet, men også det.

Tradisjonen tro er vi samlet hos oss på nyttårsaften. Nå er vi ti rundt bordet, og vi har fulgt hverandre igjennom 50 år.
«På godt og på godt». Ja, du leste riktig: «På godt og på godt».

Forøvrig er det garantert andre feil i bloggen, vær trygg på det.
Her går det meste på hukommelsen, manglende vilje til å sjekke springer altså ut ifra troen om at hjernen trenger å holdes vedlike via tvang.
Jeg tvinger meg til å huske. Det tar litt tid og det gjøres feil. Jeg tåler det.
Rettelser og spørsmål tar du på innboksen til min Instagram konto.
Godt nytt år!
Mvh Finn