England og masse vår

image1Et lite stykke Woodland Magnolia stammen og pinseliljer. Dette er litt England og masse vår. Drar du til Chelsea Garden Show i mai så kommer inspirasjonen derfra. Det er et fantastisk sted for inspirasjon med ulike hager som bygges opp for å vises fram til publikum i 5 dager.
Og mye, mye mer. Tidspunkt, program og billetter finner du på nettet
God tur!

Magnolia er vidunderlig. Hør på hagesentret ditt om hvilken sort som er best hos deg!!

image2image5 

Hagen min er liten, kun 500m2 inkludert garasje, boder og et lite hus på 100m2 i grunnflate. For meg har det vært viktig å utnytte det arealet jeg har. Plen er det minst av, den lever et usikkert liv. Det er alltid plass for noe annet der det er plen. Det er annerledes med småbarnsforeldre, da er plen viktig for lek og moro. For meg blir plenen mer som et fraflyttet barneværelse.  Det er iallfall lov å drømme!

 

Selvfølgelig har jeg bed med Tulipaner også. men det er så moro med krukker. De kommer først og er lette å få til. Plantes i lett fuktig jord, (torv er vel det som kalles jord nå) settes under tak og vannes når de spirer. Jeg har allerede flere krukker som er ryddet vekk. Altså blomstrer de forskjellige sortene ulikt. Det går jo fort nå så her nytes dagene.
Løken kaster jeg i mellom et vintergrønt felt som egner seg til det bruk. Woodland rett og slett, det er den betegnelsen jeg har.

 

image4Et lite bilde av min lille plen. Håndklipper er nok. Det er drømmeplenen. Ferdig stelt på 10 minutter. Selvfølgelig er den fylt med perleblomster og Krokus, lave tulipaner og litt scilla. Det er den ene korte gleden som hilser våren velkommen. Dessverre forsvant blomstringen nesten før den begynte. Tatt av varmen, det skjer ikke så ofte. Sist år holt blomstringen til over 17 mai. Heldigvis så rommer plenen hagens eneste skulptur, Elena Engelsens fantastiske Amadrillo.
Den ble kjøpt som et minne fra min eneste spille opplevelse på Øvrevoll.
Jeg vant en sum som ikke sto i forhold til hestekunnskapen. For å huske den opplevelsen så brukte jeg opp alt på et blunk. Nå varer jo skulpturen, og av alle ville ting jeg har gjort så er dette den som har betalt seg, hver dag. Selv nedsnødd om vinteren gledet jeg meg over å vite at beltedyret er der.
Som et lite PS: Ser du de svarte pottene i bakgrunnen? Om kort tid er de dekket av «grønt». Jeg er «lat» så vannkrevende vekster planter jeg i tette bøtter. Vanner og lar det stå til.

Metoden funker for meg.image6
Som du ser så står de under tak. De får det jeg gir dem, hverken mer eller mindre. Til høyre bak på bildet ser du en Kiwiplante, lysegrønne blader som lyser skikkelig opp. Den er plantet på samme metode. Overvintrer på 5+ i hagehuset. Vanligvis tar jeg aldri ut noe derfra før 10 juni. Ingen regel uten unntak!! Så skal jeg først bryte en regel så kunne vel ikke våren på Nøtterøy med sine 20+ være bedre egnet.

Nyt sola, varmen og våren.
Mvh Finn