Allehelgensdag

Det er bra for meg å kunne ha en egen dag ryddet i kalenderen til å huske på de som er døde.

Det er fint med en  «knagg” som kan minne meg om å gjøre det rette. Stelle graven. Få lagt på bar og gjort det fint. Det som gjør tiden rundt og denne dagen spesiell er alle fine minner. Da er det litt allehelgensdag året rundt for mange av oss. Men fysisk å gå på graven har vært en stor hjelp igjennom mange år. Vi er forskjellige og det som er bra for meg behøver ikke å være bra for deg.

Tenne et lys, legge på bar, en krans eller et hjerte. Du kan lage selv eller kjøpe noe du syntes er fint.Her er en liten enkel forklaring på allehelgensdag og Halloween som hos oss ikke nødvendigvis har samme betydning som i andre land.

Allehelgensdag  er i Den norske kirke lagt til første søndag i november, mens den i Den katolske kirke er lagt til 1. november. Allehelgensaften feires derfor i katolske områder 31. oktober, noe som innebærer at den norske allehelgensaften ikke nødvendigvis faller på samme dag som halloween. I Norge har det blitt en tradisjon å feire halloween 31. oktober. I ortodoks tradisjon feires allehelgensdag første søndag etter pinse, og ifølge keltisk tradisjon på kvelden 31. oktober.

Innhold

Enkle hjerter du kan få kjøpt som her eller med kun mose. Et par tips før start: jeg tar utgangspunkt i et ferdig underlag de fleste blomsterforretninger kan ha. Lager du selv former du hjertet av stiv ståltråd alla en «renseri kleshenger». (Du kan omforme hengeren til både hjerte og krans). Surr mose på slik som du ser jeg gjør med lyng. Jeg har brukt totalt 3 små planter til to arbeider. Studer alle bildene før start .

Det er bare å være tolmodig
forsette å surre helt til du har kommert rundt
jeg starter på toppen tar en side av gangen
så får jeg en fin spis på hjertet når lyngen bindes sammen til slutt

Det tette hjertet er samme prinsipp her er det større flater å dekke
noen syntes dette er lettere
uansett så er det hyggelig å lage selv
gå i blomsterbutikken
legg fram ditt ærend, og du får hjelp
og sanselig vis også inspirasjon til andre kranser
for å minnes en kjær onkel som jeg startet min lære tid hos «bruk blikket ,koble hjernen på hendene, det kan fort bli bra.

Du trenger tråd til å surre små bunter på moseunderlaget ditt. De gjør du ferdig og hele planten brukes. Strekktråd er en prøvelse å bruke, men gir fint resultat. Del tråden i 4 deler –  du holder lettere styr på den da. Lyngbuntene surres på og legges på som «taksten”: Større bunter (flere planter) gir tykkere hjerte /krans. Strekk tråden samtidig som du surrer så har du kontroll på fastheten og tettheten. ”Gå på – dette får du ti”, her er det mye læring i å gjøre! Lykke til!