Morsdag og Valentinsdag faller på samme dag!

I år, om annet, er morsdag og Valentinesdag sammenfallende. Den enkle grunn er at morsdag ble lagt til andre søndag i februar hos oss. USA, som vi har importert morsdagen fra, feirer i mai. Årsaken til denne omplassering er todelt. Vi har 8.mai og 17.mai, så vi får si mai allerede er historisk forankret i to datoer som står sterkt i vår bevissthet – Frigjøringsdagen og nasjonaldagen.

Morsdag

Morsdagen har alle et forhold til. Dagen da mor skal hedres. Mor er en heder verdt.
Det skal være enkelt og hyggelig, ikke prangende eller skamløst luxuriøst . Dagen handler om følelser. Store følelser! Så gaven i seg selv bør på ingen måte måles opp mot dette .

Blomster har fulgt dagen siden vi innførte den i 1919. Første feiring fant sted i Bergen, og det kun drøye 10 år etter stiftelsen i USA. Så i snart 100 år har vi feiret mor. Jordens viktigste kvinne!

Det kommersielle har blitt holdt på avstand. Det er kaffe på sengen. En tegning. Et stykke kake – og blomster!

I blomstene ligger følelsene og æren. Vi kan holde på dette, som er overkommelig for alle. Og gleden forringes ikke for mor, uansett blomstervalg eller størrelsen på buketten.
Hestehov og hvitveis fra barnehånd er uslåelig. Vårens fargesjokk av tulipanglede, eller anemoner og ranunkler. Velg med hjertet. Eller få hjelp. Blomsterhandleren din er klar for storinnrykk, og tar imot store og små kunder – med glede og kunnskap .

Mamma er best. Sånn er det bare.

En ting når det gjelder kjærlighet, så vet jeg at var det én kjærlighet som ble gjengjeld, så var det min til mor. 100 %

Så husk, ikke glem morsdagen!

Valentinesdag

Den store kjærligheten er en krevende affære. Den burde gått av seg selv.

Legenden om Valentin stammer fra 290 år før Kristus. Det er flere enn denne legenden og flere Valentiner, men jeg formidler den jeg liker best:
Valentin var biskop under keiser Claudius den andre. Valentins forbrytelse var at han avverget kristendommen, samt viet soldater. Det var to ting Keiseren hadde andre meninger om, og på grunn av disse meningene, så havner Valentin i fengsel og dømmes til døden. Etter henrettelsen blir «Brevet til Julia» funnet og det er undertegnet med «Evig Din, Valentin».
Det vi alle drømmer om – «Stor kjærlighet» og «Evig Din».
Så husk kortet med buketten til din elskede – det er viktig. En skikkelig «Takk for natten-bukett» er uimotståelig!
Jeg hadde spart meg for de røde rosene, i min verden tilhører de bryllupsdagen. Men grav gjerne litt i lommene og få hjelp til en romantisk bukett, hos din blomsterhandler. Her duger ikke en bunt fra blomsterbøtta til en eller annen som har en ide om å gjøre noen kroner på en mann med hastverk .Ring din blomsterhandler og bestill når dette er lest. Så sørger vi for resten.

Noe som forfører! Vi elsker jo følelsen av å bli revet med.
Og husk vi snakker Kvinne!
Eller det er vel heller ikke helt sant .
Tidene har endret seg. Kjærligheten blomstrer – også mellom kvinner, og menn som elsker menn .
Uansett, den store kjærligheten er en fest verdt for alle.
Og i blomster ligger følelser!
Store følelser. Vi hjelper deg videre til nye høyder, på kjærlighetens vidunderlige skanse.

Kjærlighet krever ikke mer en det som er oppriktig. Send med et kort som inneholder de tre ordene som sier alt. Mer utfordrende behøver det ikke å være.

Har du satt hjertet ditt i pant. Kan ingen kreve mer.

Det er bedre å huske noen, en gang i året, enn alltid å glemme. Så vær glad for påminnelsen.

Happy Valentine