Hei igjen.
Dagene flyr….. Det er en følelse som fort kan komme når gjøremålene blir mange. Endelig er jeg ferdig med alt hagearbeidet ute. Det siste tok jeg lørdag.
Jeg klipte hekkene. Bøkehekken klipper jeg alltid i oktober, og gjør jeg ikke det så gror jeg inne. Den må virkelig passes på. Den er lett å forme. Min er dobbeltplantet, – dvs jeg planter i sikksakk med litt større avstand. Jeg har 1,40m mellom hver plante i to rekker. 50 cm mellom rekkene. Rekke nr to startet 70 cm etter rekke nr 1. Hekken blir fort tett, og bøken klippes først når du har fått ønsket høyde. Klipp sidene svak skrånende mot bakken de 2-3 første årene – bredest nederst.
Da skygger ikke hekken for seg selv og når du ser hekken har grodd seg tett og fin så retter du den opp. Du ser at min har to høyder, det synes jeg er praktisk. Jeg har eliminert bort innsyn fra naboer, og der jeg ikke trengte det gikk jeg lavere og jeg får et luftigere inntrykk og også mere sol og lys i hagen.
Still spørsmål på instagram direkte om du lurer på noe om hekken. Da får du svart, raskt.
Husk løk nå!
Barlind er en vekst jeg har undervurdert. Men nå har jeg løst koden.
Barlind er super til lave hekker. La deg inspirere av bildet. Det er en del av et tulipanbed. Når staudene er klippet ned, heller jeg tulipan løk innenfor rammen. Tar litt jord over.
Og det funker bedre en du tror.
Sesongen går jo fort, når den er over «løfter» jeg de avblomstrede tulipaner i luggen (samlet) for å visne ned et sted de ikke irriterer blikket. Ut på sommeren renses de for vissent løv. De er da klare for planting når staudene er visnet ned.
Eller kjøp nye løk hvert år. Det er lov.
Jeg la med inspirasjonsbilder.
Besøk en Finn Schjøll butikk når du er i nærheten. Vi byr alltid på inspirasjon og setter pris på besøk.
Sjekk hjemmesiden vår, så er det lettere å finne oss.
Mvh Finn
Legger ved noen høstbilder under til inpirasjon.
Tenn et lys eller ti. Det hjelper mot det meste.
Chrysantemum og physalis Begge holdbare og herlige høstblomster .Chrysantemum finnes i alle farger og overrasker i sitt varierte utvalg fra små til store. Enkle og grener. Fargeskalaen er fascinerende.
Her ser du «ny vennen» min Mr . Barlin med det flotte latinske navnet Taxus Baccata klippes helst før vekst sesong eller juli-august-september. Jeg gjør det nå med bøken og så langt har det gått bra …for meg.
Bilde til Høyre: Fagus Fagus, det er navnet på denne sorten bøk. Jeg foretrekker denne ( agnbøk som ikke er bøk er enda mer populær .)