Vinterferie!

Vinterferie er et ord med ulikt innhold, det kommer helt an på hvem vi spør og hvor i landet vi bor.
Noen elsker kombinasjonen fjell og snø, andre dropper fjellet nettopp fordi snøen er blitt for mye.
I min oppvekst var vinterferie noe vi tilbrakte hjemme. Det har satt seg som en tradisjon for min del.
Jeg er så fornøyd med det, og litt misfornøyd også. Vi tar det første først; At vi ferierte hjemme var av økonomisk karakter. Mangel på tilganger vil jeg tro.
Jeg har ingen klar ide om vi hadde god eller dårlig råd. Penger på det nivået var ikke et tema. Det var ganske likt for de fleste, og penger snakket man ikke om. Hva snakket vi om da? Det er lov å stille det spørsmålet og svaret er mye – rikholdig vil jeg si. Alt i det daglige liv har blitt litt underordnet, utrolig nok. Det er hverdager det er flest av. Det hverdagslige var temaet vi pratet om. Her og nå – ikke der og da.
Men det vidunderlige i det nære. Det å gjøre hverdagen litt festlig er jo milevis fra å gjøre festen hverdagslig.

En enkel rose kan være nok. Det å se det lille i det store er fin ting, å se det store i det lille er en kilde til evig glede.

Vi vurderer alt utfra vårt eget ståsted. Verden ser litt forskjellig ut for oss alle, det kommer an på vinkelen du ser fra.
Det er min sterkeste egenskap. Er jeg misfornøyd så skifter jeg vinkel. Ser på det som er bra.
Ikke bare ser jeg etter det gode. Jeg leter. #deteralltidnoeågledesover. Ja, jeg opplever stress som alle andre, men jeg stresser ikke med stresset. Tiden er knapp i mellom.

 En vakker ranunkler i en mini vase og med tante grønns haveunivers som fundament. Det er enkelt  «Å redde dagen»

Jeg lærte å se verden fra en spesiell vinkel hjemme. Det har vært mitt balansepunkt. «Lev som du lærer» – «Vær den du er». Det har hjulpet meg å bruke tid til å løfte blikket når alt biter, mulig det hjelper deg også? Hva vet jeg? Jeg vet vært lite, men litt – akkurat nok til å vite at det kan være et hav mellom hva jeg ser og hva jeg egentlig ser på!

Jeg har erfaring i å øve meg på å se det store i det lille. Det er nok overraskende for noen.
Midt i alt sammen er jeg god på si «nei takk».

Orchideer i miniatyr krever en liten vase, denne er litt større enn et egg. Min er noen år og stadig i bruk

Livet mitt er ikke fylt med fest og fart. Jeg har de vennene jeg alltid har hatt, og nye har også kommet til.  Familien er viktig på alle plan og med alle. Jeg har vært veldig heldig der. På godt og godt. Så gled deg med meg med disse enkle blomstene. Store buketter er en favoritt, men det er virkelig den enkle blomsten også.

Tilandsia og vriesia finnes i utallige utgaver storslått, enkelt og eksotisk. Det er lov med noe egenartet hør i blomsterforretningen, der er det hjelp å få.

 

Riktig god ferie, deres Finn.