Det er høysesong for Pioner eller peoner (Paeonia)

Pionhagen.no er en adresse du bør merke deg.

Det er en fest å møte Eivind Hansen på Barkåker i Vestfold. Mellom Horten og Tønsberg finner du et organisert og oversiktlig Pion utsalg. Her styrer Eivind med god hjelp av Marianne. Et eventyr med Norges beste utvalg av pioner. De har gjort Pioner tilgjengelig for alle, hundrevis av stauder og Trepioner. Du vil finne noen som passer for deg. Pionhagen.no er en adresse du bør merke deg. ( Dette er ikke betalt reklame )

Min erfaring er at pioner og tre pioner etablerer seg lett Mine Trepioner får mer skygge enn sol og de trives. De trenger mindre vann i skyggen enn i sol, så i år har det vært helt OK. Staude pionene går jo å dyrke langt mot Nord. Dette vet Eivind alt om. Så ta turen innom. Og de trives i sol, blomstrer rikelig. Klarer også skygge, kan da blomstre litt mindre.

Pioner må også deles innimellom. Det liker de dårlig. Og kan godt finne på å hoppe over blomstringen et par år. De er litt lang-sure. Men når det er tilbakelagt, så er de i bedre humør enn før delingen. Og det viser seg i form av knopp setting. Pioner Får du på denne tiden kjøpt i bunter i blomsterbutikkene våre om du ikke har hage selv. Interflora har tilbud på de i alle våre butikker neste helg. Vær forberedt.

Riktig god helg til dere alle. Hilsen Finn.