Velkommen til vårens storslåtte «Hagefest»

Drømmer du om drivhus liv og blomsterflor? Da får du akkurat det på Hagemessen

Endelig …..Like sikkert som at vinteren slipper taket, så åpner dørene på årets største Blomster-Event. Hagemessen i Lillestrøm slår opp dørene fredag 20. April kl.10:00. Jeg tar åpningstidene med det samme: kl.09:00 lørdag og søndag kl.11:00. Er du tidlig ute om morgenen, så har du en hel dag å glede deg over. Selv har jeg foredrag kl.11:00 hver dag. Lørdag blir det blomsterkurs på  stand NR.D02-13 kl.11:30. Søndag kl. 11:30 og kl.15:00.
Velkommen skal du være.

Hagemessen har vokst seg stor og sterk på få år, inspirasjon får du i bøtter og spann. Det dekker alle interesser innen hageliv. Det er et spenn i utvalget som gjør messen unik. Fra en frø pose til eventyrlige drivhus og alt i mellom. Det er her jeg fornyer meg og det er her jeg blir overrasket og overveldet med nyheter.

Jeg har allerede en avtale med en leverandør av drivhus. Det gleder jeg meg til. Nye Dahlia sorter, et par flotte klematis, hvite og småblomstrede og litt hageredskap. Det er mye på tapetet, dette er jo min hobby og det er her jeg legger kruttet for år fremover. Det gjelder å planlegge så langt det går, og være åpen for nyheter og inspirasjon. Da kan planene ryke, eller impulsene kan inkorporeres i planene.

Dette kan du forberede deg på ved å gå inn på hagemessen.no Der ligger et rikholdig program. Plukk dine favoritter.

Inspirasjon til bed og krukker, kombinasjon av planter er opptil deg. Husk alt av vekster vokser godt i løpet av en sesong, tar du hensyn til det (gi planten litt plass til å vokse )så blir resultatet bra.

Må du ha hage eller balkong/terrasse for å komme? Overhodet ikke. Det er mye inspirasjon å hente uansett. Ute og inne går ofte hånd i hånd.
Du får kjøpt noe fint både til vinduskarmen, så vel som vasen.
Miljøet er helt herlig, med 250 utstillere og de har vært sitt særpreg. Det er forbausende hvor forskjellige utstillerne er. Du finner din like om du har noe du har spesialisert deg på. Alt fra Det Norske Hageselskapet til trelastforretninger. Det er bare å gi seg over i pur glede for inspirasjons påfyll.

Til inspirasjon, det meste finner du på messen nå.

Fantastisk inspirasjon fra Instagram kontoen til @sundays_design (for ordensskyld dette er ikke betalt reklame ) Et herlig farge utvalg, funksjonelt design. Fint år etter år.

Arealet på årets messe er nå større en noen gang, med hele 25 000 m2 og det er ventet over 20.000 besøkende. Du får følelsen av sydenstemning, samtidig som du blir slått av hvor enkelt det er å stikke seg litt bort. Dette har virkelig blitt messen for alle.Det er i år en barnepark, med et herlig design-hageområde. Eksperter på alt mulig tenkelig innen «Hagebruk».Det må være lov å trekke fram en person i en slik anledning, Hagesnegl Marit Sagen som hvert år løfter messen til nye høyder.  Se hennes 10 tips som ligger ute på hagemessen.no
Der finner du nøkkelen til messens suksess, kunnskap og glede hånd i hånd.

Hagesjef Marit Sagen har grunn til å smile, hardt arbeide har betalt seg, hun kan i år ønske velkommen til 250 utstillere og minst 20 000 besøkende. Det er en «fest» for alle.

Jeg gjentar fra hjertet, velkommen til vårens storslåtte «Hagefest»