Blomster i mente.

Inspirasjon er noe rare greier, når det kommer lar det seg ikke stoppe. Det er forskjellige situasjoner, inntrykk, mennesker og tid på døgnet som kan utløse et skred av virkelyst. Naturen er menneskets største kilde til inspirasjon.

For min del er tidspunktet viktig. Jeg stod rett opp kl 0500 og var lys våken. 10 minutter og en kaffe senere, sitter jeg her og føler meg opplagt og inspirert! Kilden er dagen, lyset, buketten og det som ligger på «tallerkenen» min – Med det mener jeg, hva jeg har.

Jeg brekker det ned til en enkel blomst og begynner der. Det er umulig å kontrollere. Jeg vet aldri 100% hva som kommer ut av det.
Det kan starte med en blomst og ende i en bukett, det er her arbeidsgleden ligger. Energigivende og ja, nettopp inspirerende. De som elsker tall har det på samme måten, du kan inspireres av alt.
Kilden til inspirasjon er forskjellig, gleden er ofte den samme.

Moodboard er et finere ord for inspirasjonstavle.

Dette er noe jeg holder på med stadig vekk. Jeg har bøker som jeg har limt inn bilder, stoffbiter, fargeprøver, notater, skisser mm i. Som en start for å ha noe å gå videre på fra mange år tilbake.

Dette kan se uforståelig ut, men for meg som har laget det, er det enkelt: Tapetet, brukthandlerfunn i form av mahogni, grønne planter evt fine rustbrune blomster. Lyskilden er representert med det lille «lys» bildet. Jeg vet nå at jeg mangler en lampe, så her fungerer bildet som en huskelapp.

Det sier seg selv at alle elementene du er ute etter nødvendigvis ikke er for hånd når du lager moodboard. Vanligvis har jeg null av det jeg er ute etter ved start av en moodboard. Jeg har en ide, klipper og limer med mobilen, så tar vi det fra her. Jeg bytter ut ide-bildene etterhvert som de reelle anskaffelser tar plass.

Jeg viser fram bildet når det er anledning for det. Ikke for å få ros, men i håp om at noen skal si «sånn har jeg på loftet» Kom igjen, her er det vinn vinn i sikte. Noen får ryddet loftet og jeg får kommode!! Aller helst vil jeg ha en lampe eller to, vær sikker på at jeg får meddelt det under samtalen.

Her skimter du sjø på bildet. Det er lett å ta favorittene blått og hvitt. Her tenker jeg Sjømann med stor S. Jeg vil ta verden tilbake. Farger, gjenstander, drømmer, mm. Hagestuen skal få tapet, også i taket. Vinduskarmer i dypflaskegrønn, en ranunkel, oransje lenestol og en ditto i gressgulgrønt. De fantasifulle lysestakene (papegøyene?) må jo med i en eller annen utgave. Jeg følger jo ikke moodboard slavisk, men tapetene og vindusfargen er bestemt. Jeg har et bilde i tillegg jeg vil vise deg

Dette fant jeg på Pinterest, verdens største moodboards. Bokhyllene kopieres, det samme med pute idéen. Det er lov å drømme. Den retten benytter jeg meg av. Blir drømmen lagt til side, så er det selvvalgt og jeg har jo nesten gjennomført …. I mange tilfeller er det nok. Det er det som er så bra ved god planlegging. Du endrer, avlyser, begynner på nytt og når planen er ferdig utarbeidet, er det bare å kjøre løs.

Nå har mobiltelefonen overtatt. Dere som følger meg på Instagram har sett mine små billedbrev med ujevne mellomrom. Moodboard er brukelig om det gjelder hage, interiør, klær, mat, reisemål og gaver. Det kan brukes til alt. Du får noen eksempler her.

Har du dekket et fint bord med servise, glass, bestikk og blomster mm og
du liker det du har fått til. Ta et bilde med mobilen, lagre bildet i egen mappe merket inspirasjon. Det du fikk til der, kan selvsagt brukes som inspirasjon ved innredning av et rom og et helt hus for den saks skyld.
Sammensetning er så mye mer en farge. Materialene teller, kontrastene, matt mot blankt, sølv mot eik, brunt mot gult eller silke mot rust.
Derfor er moodboards både nyttig og moro. Du ser ting på en annen måte, det er lettere å forstå sammenhengen, lett å forandre, lettere å gjennomføre og ikke minst inspirerende i seg selv.

Inspirasjon er fantastisk. Jeg slutter med det jeg ofte begynner med. En enkel blomst i en vase på et bord, grå bakgrunn, grønne blader, lilla vase, hvit tulipan og gule støvdragere… Nå må jeg holde opp ellers går dagen med til redekorering.

Ha en riktig fin helg når den tid kommer. Finn