Høsten er her!

Høst er så mye mer enn kald vind og nedbør.
En fin høstdag med klar luft og høy himmel kan gi energi og lade batteriene langt opp mot jul.
Det som virkelig drar meg opp er høstens fargefest.
Kvister, grener, blomster, frukter og gresskar. Det er nå det er superinspirerende å besøke blomsterbutikken. Der er det alltid noe ekstra å finne.

Jeg liker godt å mikse med det jeg finner ute. Alt fra løv til kastanjer. Stadig lærer jeg meg å bruke de samme materialene på nye måter. Prøve og feile er undervurdert. Det kan fort bli med bare å prøve, eller skal vi like godt si øve.
Øvelse gjør mester.

Gladioler, Physalis vriesia (frøkapsler), strå og preparert eukalyptus kan legges på bordet uten vann i god tid før gjestene kommer. Rosene og solsikkene legger du på rett før de ankommer. Snitt rosene og solsikkene etter at gjestene er gått hjem. Slå et papir rundt så de står rett når de skal trekke seg opp igjen, og sett dem kjølig. Stort sett kommer de til liv igjen. Resten snittes og settes rett i vase. Her brukte jeg kun klokkene av en overblomstret Gladiol. Så rester til fest er #finegreier.

 

På bildet fra peishylla mi – der har jeg tatt litt rustikke vaser og satt sammen med Physalis (japanske lykter) som basis i dekoren, resten er mer eller mindre tilfeldig. Jeg får den stilen jeg ønsker, ledig og sjarmerende.
Rester og rot for noen. Alt for fargesterkt for andre.
Det jeg vil med bildet er å inspirere deg til å finne din metode, gjøre dette på din måte.
Dekorasjonen er litt mere ryddig tradisjonell i form og litt mere sprelsk i materialvalget. Underforstått at det er smart å lære seg å bruke det som du har på forhånd. Jeg er nøye med å kjøpe blomster av god kvalitet.
Det er deilig at de holder litt, helst litt lenge.
Sett blomstene kjølig om natten. De vil også hvile.
Bedre stell gir bedre holdbarhet.
Et par tips til: Ren vase, rent vann. Holdbarhetsmiddel er fine greier. Den lille posen du får med er beregnet på en halv liter vann, og er ment som det. Kjøp noen ekstra – det lønner seg.
Da kan du også etterfylle med mer vann uten å ha mer pulver. Det forutsetter riktig mengde fra starten.

 

 

 

 

 

Jeg elsker kranser. Underlag med oasis er lette å anvende. De får du kjøpt i alle størrelser,  og de sluker blomster. Så nå er du forberedt. Det er fint som borddekor og lysmansjetter til kubbelys. Du må nok plukke en solid mengde med blader og grønt. Jeg er god på å telle når jeg går ute og plukker gjerne så jeg har til minst 100-150 stikk + rikelig med blomster.

Blomsten du setter i toppen må ikke være for høy. Det forplanter seg til sidene for å få finkomposisjon. Du får prøve/øve deg frem til resultatet blir som du ønsker. Lager du en krans som borddekor så legg et stort fat under om du er redd for bordet ditt.
Er det en litt krevende øvelse – start med et besøk i blomsterbutikken og du blir garantert inspirert.

Et smil og en blomst må man ha.

Mvh Finn