Farsdag!

Farsdag. Her årets farsdagsbukett, Maskulin og med eksotiske blomster. Gled far og du blir også glad !!
Du finner den hos oss i butikk og nettbutikken ved å klikke her.

Dette tok jeg rett fra Wikipedia, så klare fakta det kan bli der!

Farsdagen er en hedersdag for fedre. I Norge feires farsdagen den andre søndagen i november, det vil si søndag 12. november i 2017, og søndag 11. november i 2018.

På farsdagen er det tradisjon å gjøre «stas» på faren sin. Det kan være ved å gi ham frokost på senga, en gave, eller bare ved å gratulere ham med farsdagen.

Opprinnelig kommer konseptet med farsdag fra USA, og det ble først populært i Norden og Norge etter andre verdenskrig. Det var først Sonora Smart Dodd fra Washington som begynte å feire denne dagen i 1909 for å ære sin far, William Smart, en veteran fra borgerkrigen.

 

Det som kommer nå er mine betraktninger rundt dette fenomenet.

I min oppvekst, dvs på 50 tallet. Det mest romantiserte av alle årstall. Kvinnene var hjemme og tok seg av mann og barn. Sannheten er at for den vanlige familie måtte alltid kvinner delta i å forsørge familien. Krigen satte en stopper for det. Det var ikke arbeid til alle.

Far var mann, og mannen var prioritert til å få jobb.

Norge var i vekst og inntektene økte. Bildet av 50 tallet skapes.

Far fortjente sin dag, de fleste hadde lange dager og også tungt arbeid å utføre.

Jeg husker vi måtte tegne, lage noe selv og av og til kjøpe en liten gave til far. Det ligger mye læring i å se andre. Opparbeide giverglede, og beholde den. Alt kan læres, også dette….

Vi ser for oss far med avis, pipe og en kaffekopp servert av mor. Glade barn, bildet er skapt. Nå må vi se fremover og det til 2017.

Heldigvis ble både morsdag og farsdag tradisjon. Tradisjon trumfer alt!!  Tiden går. Verdensbildet endrer seg. Vi holder på bildet av 50 tallet, med et «skråblikk».Det er bra med dager som gir oss anledning til å påskjønne det får vi ta som en påminnelse.

Far eller bestefar, – uansett hvem du ser en «Far» i, kan du trykt gi en påskjønnelse og det blir forstått som det det er nettopp i et lys av denne dagen.

En liten hilsen kan vekke stor glede. Blomster er jo ikke det far får mest av. Det burde det være.

Det kan ligge store følelser i en liten bukett.Så isteden for å skjelle ut dagen. Omfavn den og benytt anledningen til å se deg om i «ringen».  Er det en som er oversett i din nærhet?  Se og bli sett, er en floskel som fortjener et dypdykk.

Jeg har hentet opp noen eksempler, – denne gang fra butikken vår på Kvadrat i Sandnes. Her er vi klare til å hjelpe deg. Følg oss gjerne på @finnskjollkvadrat. Her er utvalget ferskt og stort.

Velkommen. Mvh Finn.

 

Jeg tillater meg å legge ved en video

Kjære følger se på min journalistikk med blide øyne, mine foto med ovenbærenhet og min video som det den amatør video den er
da har du en reel tjangs til å gledes over dette jeg har mikset til en Blogginnlegget er: kan jeg så kan du !!
klem fra her. Klikk er for Video