Påsken er så mye mer enn noen dager sammenhengende fri på vårparten.

Betraktet som ferie er det mulig å strekke påsken i begge ender.
Jeg tar den vanligste varianten. Jeg blir hjemme. Skiene mine har nok gått seg bort, dessverre. Så det er tryggest i Vestfold.

Påsken er en religiøs høytid. Det er verd å tenke på. Selv er jeg kulturell kristen. Det må forstås ut fra religionen som landet har vært knyttet opp mot i århundrer. På samme måte som en muslim har rett til å være muslim og er kulturelt knyttet opp mot islam som forkynner læren om Allah, og en jøde har jødedommen som sin tilknytning med utspring fra tiden før Kristus, som igjen kristendommen har sitt navn etter. Alt munner ut i troen på noe som er større enn oss selv. Gud har mange navn og er sannsynligvis den samme. Påsken er dramatisk og gir håp.

Religion er kultur, så kulturelt feirer vi påske om vi tror eller ikke. Det var viktig å få nevnt det så ikke det blir trodd at påsken kun er høytid for appelsiner, Kvikk lunsj, egg, hytte, gule blomster og en dæsj ski og snø.

Bunt sammen 5 bunter påskeliljer i knopp, bindepunktet tar du rett under selve blomsten, da «eksploderer» de og blir fabelaktige. Sett de på små skåler med vann og pass på at alle stilkene får vann. Dekorer og kos deg, settes kjølig om natten (ned til +3 ) buketten vil kunne fremstå frisk lenger en du er vant med når det gjelder påske liljer. De gir hverandre støtte og ser litt friskere ut en de ofte er.

Mandelgrener og små blomstrende narsisser.

De gule blomstene overtar markedet i påsken.
Det er i grunn ingen ensartet god forklaring, selv om forklaringene er mange. Ingen kan med sikkerhet si hvorfor det har blitt sånn. En av grunnene er så enkel at «blir det gjort ofte nok» blir det tradisjon. Tradisjon trumfer alt. Gult er solens farge. Egget symboliserer det nye liv.  Det spekuleres i at det er her det ligger.

Tulipaner og påskeliljer lyser opp uansett og er lette å ha med seg på tur.
De trenger ikke vann til transporten, kan pakkes tørre i aviser og de tåler litt kulde over en kort periode. Om du er lur, legger du de blant tøyet i ryggsekken.
Når du er fremme bruker du samme avis til å pakke de stramt så kun litt av stilken er fri. Snitt og sett de i vann og de vil trekke seg opp rett og fint.

Ranunkler tåler frakten godt, unngå støt på hodet, det er deres svake punkt. Også disse trekker seg fint opp etter snitting og strammet i aviser. (les artikkelen også)

Jeg variere litt farger på tulipaner fra år til år. Pastell blir litt Amerikansk påskehare stemning, det er også en favoritt…

Tage Andersens lille kragevase fylt med glade tulipaner.

Glad påske fra overfylt forretning. Kom å besøk oss til påske!!!

Er du lenge borte kan noen bunter i reserve være godt å ha.
De får et trangt opphold i kjøleskapet eller lagres frostfritt på annen måte. Tulipaner og påskeliljer klarer seg «tørre» rundt tre grader, da holder de noen dager. En transportetappe fra kjølerom til kjølerom på 24 timer er helt ok i høyere temperatur, men lagres de over tid på mer enn +3 så forringes de kraftig. (Melk har det på samme måte som disse blomstene, så da forstår du sikkert det med temperatur og holdbarhet godt.)

Uansett, ha det fint hvor enn du er.
Glad og god påske, hils alle.
Mvh Finn